Suroviny
200 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
100 g jemného strouhaného kokosu
80 g moučkového cukru
140 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
½ lžičky xanthanu nebo guaru
½ lžičky xanthanu nebo guaru
domácí vanilkový cukr (moučkový cukr, vanilkový lusk)
Postup
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté jím plníme formičky na pracny a pečeme při 160 °C asi 10 minut. Upečené cukroví necháme krátce vychladnout, opatrně vyklepeme z formiček a obalíme ve vanilkovém cukru.
Poznámky
Vanilkový cukr si vyrábím sama. Přibližně měsíc před Vánoci odsypu moučkový cukr do uzavíratelné nádoby, přidám na tři části rozkrojený vanilkový lusk, protřebu a uzvařu.
Jsou výborný! 🙂
Dělala jsem přesně podle receptu.
To mám radost, moc děkuji za zpětnou vazbu! Petra M.