Suroviny
260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
2 lžičky mleté kávy
½ lžičky xanthanu nebo guaru
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
2 lžičky mleté kávy
½ lžičky xanthanu nebo guaru
meruňková marmeláda
citronová poleva (moučkový cukr, citronová šťáva)
kandované třešně
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme srdíčka. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 160 °C 7-10 min.
Vychladlá srdíčka slepíme meruňkovou marmeládou, potřeme citronovou polevou a ozdobíme kandovanou třešní.
Vychladlá srdíčka slepíme meruňkovou marmeládou, potřeme citronovou polevou a ozdobíme kandovanou třešní.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.