Kakaová buchta s cuketou

kakaova-buchta-aneb-pokus-o-brownies.jpg

 

Suroviny

1.5 hrnku univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
½ hrnku hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
½ hrnku neslazeného kakaa na vaření
¾ hrnku cukru (může být i více, sladím úmyslně málo)
½ hrnku oleje
2 hrnky najemno nastrouhané cukety
špetka soli
50 g nahrubo nasekané hořké čokolády bez mléka
1 lžička vanilkového extraktu
½ hrnku sekaných ořechů

 

Postup

Nejprve opatrně promícháme mouky s kakaem, cukrem a solí. Poté přidáme olej, cuketu a vanilkový extrakt a ručním šlehačem prošleháme. Je-li těsto příliš tuhé (záleží na vodnatosti cukety), naředíme jej trochou vody. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu a ořechy. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Hotovou buchtu necháme krátce vychladnout na plechu a vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila.

 

Poznámky

Původní záměr byl připravit zdravé a odlehčené brownies. Výsledný koláč ale není typicky hutný a lepkavý, proto bych ho jako brownies neoznačovala, nicméně to mu neubírá nic na tom, že je opravdu moc dobrý.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *