Ježečci s mandlovým bříškem

jezecci-s-mandlovym-briskem.jpg

Suroviny

260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
½ lžičky xanthanu nebo guaru

balíček loupaných mandlí

čokoládová poleva (hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
kokos

 

Postup

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli. Vyválíme oválek a na jedné straně ho protáhneme mírně špičky jako čumáček. Pokládáme na papír vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 10 minut.
Po vychladnutí máčíme zadečky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Párátkem omočeným do čokoládové polevy nakreslíme očička a čumáček.

 

Poznámky

Nápad na ježečky je z www.toprecepty.cz, těsto je mé vlastní.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *