Suroviny
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 1 konzerva červených fazolí (400 g)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- 250 ml kokosového mléka
- mletý zázvor
- chilli koření
- muškátový oříšek
- sůl
Postup
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko, zázvor, chili a muškátový oříšek dle chuti a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na nejmenším plameni 10 minut. Poté vmícháme scezené a propláchnuté fazole a ještě 5 minut povaříme.
Poznámky
Inspiraci jsem čerpala na několika webech, základ (rýže, kokosové mléko, luštěnina) byl všude stejný, lišilo se jen koření, tak jsem nakombinovala, co se mi zdálo příjemně ladící.