Jamajská rýže

Suroviny

  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 1 konzerva červených fazolí (400 g)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • 250 ml kokosového mléka
  • mletý zázvor
  • chilli koření
  • muškátový oříšek
  • sůl

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko, zázvor, chili a muškátový oříšek dle chuti a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme na nejmenším plameni 10 minut. Poté vmícháme scezené a propláchnuté fazole a ještě 5 minut povaříme.

 

Poznámky

Inspiraci jsem čerpala na několika webech, základ (rýže, kokosové mléko, luštěnina) byl všude stejný, lišilo se jen koření, tak jsem nakombinovala, co se mi zdálo příjemně ladící.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *