Jablečná nutela

Surovinyjablecna-nutela-2.jpg

2 kg jablek
500 g cukru
100 g kakaa
50 g čokolády na vaření

 

Postup

Jablka oloupeme, vykrájíme a nastrouháme. Podlijeme cca 3 dl vody a podusíme. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme ponorným mixerem. Přivedeme znovu k varu, přidáme cukr, kakao a čokoládu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Horké plníme do skleniček. Sterilizujeme 20 min při 90 °C.

 

Poznámky

Zdroj receptu: www.toprecepty.cz – Jablková nutela, autorkou je Tejaja.
Takto připravená skoronutela je chuťově moc dobrá, hodí se nejen na mazání pečiva a palačinek, ale i do jogurtů a snídaňových kaší.
Pozor, kdo drží bezméčnou dietu, musí ohlídat složení čokolády na vaření. Orion je v pořádku, Figaro obsahuje mléko.

 

jablecna-nutela-1.jpg

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *