Suroviny
Postup
Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Poznámky
Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspiraci jsem čerpala na http://www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/, ale musela jsem se poprat s náhradou tří vajec. Dopadlo to víc než dobře!