Suroviny
- 2 cibule
- olej
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 x ½ lžičky majoránky
- ½ dýně hokkaidó, nakrájená na kostky
- 1 brambora, nakrájená na kostky
- 1.5 litru vody
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění (Doves Farm bílá bez lepku)
Postup
Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a ½ lžičky majoránky. Promícháme, přisypeme kostičky dýně a brambory a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny (asi 15-20 minut). Šťouchadlem na brambory lehce rozmělníme, čímž se polévka částečně zahustí. Vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě alespoň 5 minut povaříme. Na závěr dochutíme zbylou polovinou majoránky, solí a pepřem.
Poznámky
Pokud vám nevadí řidší konzistence, není nutné polévku zahušťovat.