Gulášová polévka z dýně hokkaidó

Suroviny

  • 2 cibule
  • olej
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 x ½ lžičky majoránky
  • ½ dýně hokkaidó, nakrájená na kostky
  • 1 brambora, nakrájená na kostky
  • 1.5 litru vody
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění (Doves Farm bílá bez lepku)

Postup

Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a ½ lžičky majoránky. Promícháme, přisypeme kostičky dýně a brambory a zalijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny (asi 15-20 minut). Šťouchadlem na brambory lehce rozmělníme, čímž se polévka částečně zahustí. Vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě alespoň 5 minut povaříme. Na závěr dochutíme zbylou polovinou majoránky, solí a pepřem.

Poznámky

Pokud vám nevadí řidší konzistence, není nutné polévku zahušťovat.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *