Suroviny
galaretka libovolné příchuti
nebo dortové želé a ovocná šťáva
cukr dle chuti
Postup
Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti.
Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových formiček. Nejlépe se osvědčily formičky na pralinky, ale jednohubky se mi podařilo vyklopit i z formičky od Toffifee a také z "formičky" připravené z držátka na vajíčka do ledničky. Naplněnou formičku přeneseme do lednice a necháme důkladně ztuhnout. Poté opatrně vyklepneme a můžeme podávat.
Poznámky
Zdroj receptu: tohle vlastně ani není recept, spíš nápad, jak ozvláštnit stůl při oslavách.
Želé/galaretka musí být opravdu tuhé, jinak nejde dobře vyklopit a trhá se. Také doporučuji (alespoň pro začátek) použít co nejhladší tvar formiček.