Suroviny
fazole černé oko
bobkový list či jiná bylinka proti nadýmání
1 větší cibule
olej
rajčatový protlak
2 lžičky sušeného zázvoru (nebo čerstvý nadrobno nakrájený)
sůl
pepř
bobkový list
pálivá kari pasta (nebo harissa)
Postup
Den předem si namočíme fazole. Druhý den je propláchneme a v čisté vodě s bobkovým listem vaříme doměkka (45-60 minut).
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme bobkový list a zázvor a krátce orestujeme. Přidáme rajčatový protlak a trochu vody, osolíme, opepříme a necháme provařit. Poté dochutíme kari pastou. Omáčka by měla být chuťově hodně výrazná a pálivá, protože fazole, které do ní vmícháme, jsou samy o sobě nevýrazné. Podáváme s rýží.
Poznámky
Při vaření luštěnin se doporučuje přidat k nim bylinku proti nadýmání – například saturejku nebo bobkový list.