Suroviny
- 4 menší červené čepy
- 2 jarní cibulky
- 2-3 cm čerstvého zázvoru
- 1 pomeranč
- 1 lžíce oleje
- 400 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- kousek celé skořice
- kousek celého badyánu (dala jsem dva „lístečky“ z hvězdičky)
- sůl
- pepř
Postup
V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku strouhané pomerančové kůry a šťávu z celého pomeranče, skořici a badyán, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme, asi 20-25 minut do změknutí řepy. Poté vyndáme celé koření, vlijeme kokosové mléko, společně prohřejeme a ihned podáváme.
Poznámky
Polévka je chuťově neobvyklá a hodně výrazná, hlavně s badyánem se musí opatrně.
Inspirovala jsem se v německém časopise Alnatura.