Exotická polévka z červené řepy

Suroviny

  • 4 menší červené čepy
  • 2 jarní cibulky
  • 2-3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce oleje
  • 400 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • kousek celé skořice
  • kousek celého badyánu (dala jsem dva „lístečky“ z hvězdičky)
  • sůl
  • pepř

Postup

V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku strouhané pomerančové kůry a šťávu z celého pomeranče, skořici a badyán, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme, asi 20-25 minut do změknutí řepy. Poté vyndáme celé koření, vlijeme kokosové mléko, společně prohřejeme a ihned podáváme.

Poznámky

Polévka je chuťově neobvyklá a hodně výrazná, hlavně s badyánem se musí opatrně.
Inspirovala jsem se v německém časopise Alnatura.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *