Suroviny
1 menší cibule
olej
½ lžičky kurkumy
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky koření garam masala
chilli v prášku
2 hrnky nahrubo nastrouhané dýně hokkaidó
3 lžíce vloček (ovesné, pohankové, rýžové, jahelné…)
3 lžíce hrašky
sůl
pepř
černý sezam
Postup
Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit. Mezitím si nastrouháme dýni. K hotové cibulce přidáme dýni, vločky, hrašku, sůl a pepř podle chuti, sezamové semínko a podle potřeby přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš mokré těstíčko.
Směs přendáme do zapékací nádoby nebo na plech a pečeme cca 30-40 minut na 180 °C. Nákyp je lepší péct v nižší vrstvě.
Poznámky
Inspirace: http://www.jimejinak.cz/dynovy-nakyp-2/
Vařila Martina – díky a dobrou chuť!