Suroviny
250 g dýně hokkaido
150 g tofu natural
1 malá cibule
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce polenty
olej
římský kmín
sůl
Postup
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kousky dýně, mírně podlijeme a dusíme doměkka. K rozdušené a rozmačkané dýni přidáme najemno nastrouhané tofu, římský kmín, polentu (na slepení a zahuštění), lahůdkové droždí a osolíme dle chuti.
Košíčky naplníme směsí, dobře "uplácáme", aby se po upečení nerozpadaly, a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Poznámky
Místo polenty by se dala použít bezlepková mouka, např. cizrnová nebo pohanková (obě mají velmi dobrou pojivou schopnost). Použité koření je možné libovolně obměňovat, dobrá je např. kombinace oregano + bazalka.
Inspirace na http://veganza.cz/index.php/mlecne-nahrazky/331-dynove-tofu-kosicky.