Suroviny
1 hrnek červené čočky
2 menší batáty
1 cibule
2 stroužky česneku (česneková pasta)
1 malý rajčatový protlak (příp. nakrájená rajčata)
olej
kousek zázvoru
½ lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
sůl
Postup
Čočku propláchneme a necháme 2 hodiny ve vodě. Červenou čočku sice není třeba namáčet, ale namočená si udrží víc červené barvy.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Nasypeme na ni koření a necháme rozvonět. Poté přidáme scezenou čočku, rajčata, na kousky nakrájené batáty a zalijeme vodou. Dusíme asi 25 minut, až než jsou brambory měkké. Na závěr jídlo dosolíme. Podáváme s rýží.
Poznámky
Volně inspirováno z www.lucasinka.cz receptem Čočka po indicku.