Suroviny
- 1 větší cuketa
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rajského protlaku nebo rajčatového pyré
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- sůl
- pepř
- mleté chilli
Postup
Omytou cuketu nahrubo nastrouháme. Mladší cuketu použijeme celou, starší je třeba oloupat a vydlabat dužninu se semínky. Nastrouhanou cuketu necháme asi 10 minut odležet a poté slijeme šťávu, kterou pustila.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme nasekaný česnek. Poté přidáme slitou cuketu a za občasného zamíchání 5 minut restujeme.
Vmícháme sojovou omáčku, rajský protlak, hořčici a sladkou papriku. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a mletým chilli.
Podáváme teplé nebo vychlazené, například s topinkami nebo bramboráky.
Poznámky
Inspirovala jsem se několika recepty na internetu. Nevím, jak chutná tatarák, ale takhle cuketová směs je opravdu výborná, mohu ji rozhodně doporučit.