Suroviny
100 g kaštanové mouky
200 g univerzální bezlepkové mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky xanthanu
100 g jablečného pyré (dětská přesnídávka)
250 g jemně nastrouhané cukety
3 lžíce oleje
voda dle potřeby
50 g nasekané hořké čokolády bez mléka
Postup
Všechny sypké suroviny promícháme v hlubší míse. Poté přidáme olej, jablečné pyré a nastrouhanou cuketu a podle potřeby přiléváme vodu a vyšleháme středně husté, ale netekuté těsto. Na závěr vmícháme drobně nasekanou čokoládu. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme asi 20 minut, až než se propečou okraje, ale prostředek zůstane mírně mazlavý. Upečené brownies necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.
Poznámky
Jablečné pyré a cuketa brownies zvláčňují, díky nim vydrží jemné a chutné nejméně po dva následující dny (déle už se u nás nedožily).