Suroviny
3 lžíce krystalového cukru
3 lžíce medu
80 g Stelly nebo jiného margarínu bez mléka
100 g bezlepkových kukuřičných lupínků
(1 kávová lžička holandského kakaa)
Postup
V hrnci rozpustíme cukr, med a máslo. Za stálého míchání povaříme asi dvě minuty. Poté vmícháme kukuřičné lupínky cornflakes. Pokud jsou velké, můžeme je předem trochu nadrtit. Důkladně promícháme, aby se všechny lupínky obalily medovou směsí. Z horké směsi tvarujeme kávovou lžičkou a navlhčenou rukou malé kopečky. Ty pokládáme buď do papírových košíčků nebo na alobal. Pokud chceme hromádky čokoládové, přimícháme do směsi lžičku kakaa.
Poznámky
Zdroj receptu: inspirace na internetu, upraveno tak, aby neobsahovalo mléko a lepek.