Čokoládový krém „nutela“ z batátů

Surovinycokoladovy-krem-nutela-z-batatu.jpg

1 střední batát
3 lžíce kakaa
5 měkkých datlí na oslazení (nebo agávový sirup, med či jiné sladidlo)
hrst mletých oříšků (nejlépe lískových)
voda podle potřeby, asi ½ hrnku
1 lžíce oleje (nejlepší je kokosový)
špetka soli
na dochucení je možné přidat kapku vanilkového extraktu nebo mletou skořici

 

Postup

Batát omyjeme a celý ve slupce uvaříme nebo upečeme doměkka. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme všechny ostatní ingredience a rozmixujeme na hladký krém.

 

Poznámky

Tuto pomazánku je možné použít na promazání dortů, jako náplň do palačinek, do snídaňové kaše nebo ji lízat i jen tak samotnou. Vodu můžete nahradit rostlinným mlékem, například mandlovým nebo kokosovým.

Inspirovala jsem se na několika blozích, například http://www.deliciousobsessions.com/2014/03/easy-sweet-potato-chocolate-pudding/ a http://www.delicious-blog-lucie.cz/2016/03/palacinky-s-cokoladovo-oriskovou.html.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *