Suroviny
3/4 hrnku červené čočky
1 malá cibule
1 šalotka
1 mrkev
kousek pórku
2 stroužky česneku
2 vejce
olej
sůl
pepř
majoránka
Postup
Čočku necháme asi hodinu namočenou (červená čočka se namáčet nemusí, ale lépe si pak drží barvu) a asi 15 minut vaříme.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme na nakrájený pórek, nasekaný česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev a několik minut dusíme. Smícháme s uvařenou čočkou, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Směs zalijeme dvěma vejci rozšlehanými se solí a pečeme cca 20 minut na 200 stupňů.
Poznámky
Pro veganskou verzi bych vejce nahradila hraškou rozmíchanou ve vodě, případně bych přidala drobně nastrouhané tofu.