Suroviny
150 g červené čočky
150 g mraženého listového špenátu
200 ml pasírovaných rajčat
1 cibule
3 lžíce oleje
1 lžička garam masala
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky kurkumy
½ lžičky mletého zázvoru
špetka chili
sůl
voda
Postup
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná rajčata a zalijeme takovým množstvím vody, aby sahala těsně nad čočku. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme 10 minut. Poté přidáme listový špenát a dále vaříme 5-10 minut, až než je čočka měkká. Podle potřeby doléváme vodu tak, aby se čočka dobře uvařila, ale výsledná omáčka zůstala hustá. Hotové kari podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem.
Poznámky
Místo pasírovaných rajčat lze použít i sekaná rajčata z konzervy nebo čerstvá nakrájená rajčata (oloupaná).
Na fotografii je hotové kari až příliš husté – bylo to kvůli transportu jídla v netěsnící krabičce. Správně by mělo mít konzistenci husté omáčky.