Suroviny
½ hrnku červené čočky
50 g uzeného tofu
1 malá mrkev
několik lžic instantní polenty (množství dle potřeby)
1 stroužek česneku
majoránka
sůl, pepř
sušené bylinky (měla jsem směs libečku, petržele a celerové nati)
Postup
Čočku necháme hodinu namočenou (červená čočka se nemusí předem namáčet, ale udrží si tak více barvy). Vaříme cca 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme. Čočku smícháme s najemno nastrouhaným tofu a mrkví, přidáme sůl, pepř, utřený stroužek česneku, majoránku a případně další bylinky. Do směsi poté postupně přisýpáme polentu, až než vznikne hustá kaše. Vytvarujeme karbanátky, které pečeme na pečicím papíře při 200 °C cca 15 minut.
Poznámky
Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Čočkové karbanátky s bulgurem od uživatelky Aisha.