Suroviny
350 g čočky
1 cibule
1 stroužek česneku
olej
1 lžička kurkumy
2 lžičky garam masala
1 lžička kari koření
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky mletého chilli
sůl
pepř
250 g listového špenátu
200 ml kokosového mléka
(bezlepková mouka na zahuštění)
(bezlepková mouka na zahuštění)
Postup
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody.
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme kurkumu, garam masalu, zázvor a chilli a krátce osmažíme, aby se koření rozvonělo. Přidáme slitou čočku a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad čočku. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme 20 min, podle potřeby můžeme dolít vodu, ale jen tak, aby sahala těsně nad čočku. Poté vmícháme pokrájený špenát a kokosové mléko a společně ještě 5 minut povaříme. Je-li směs příliš řídká, můžeme zahustit lžičkou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Na závěr dokořeníme podle chuti (kari, chilli, sůl…).
Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Společně orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme kurkumu, garam masalu, zázvor a chilli a krátce osmažíme, aby se koření rozvonělo. Přidáme slitou čočku a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad čočku. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Od bodu varu vaříme 20 min, podle potřeby můžeme dolít vodu, ale jen tak, aby sahala těsně nad čočku. Poté vmícháme pokrájený špenát a kokosové mléko a společně ještě 5 minut povaříme. Je-li směs příliš řídká, můžeme zahustit lžičkou mouky rozmíchané v malém množství studené vody. Na závěr dokořeníme podle chuti (kari, chilli, sůl…).
Poznámky
Zdroj receptu: kombinace několika receptů z internetu.