Suroviny
1 hrnek červené čočky (250 ml)
2 lžíce sezamové pasty tahini
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ až 1 citronu (dle chuti)
½ lžičky římského kmínu
2 lžíce sezamové pasty tahini
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ až 1 citronu (dle chuti)
½ lžičky římského kmínu
sůl
pepř
pepř
Postup
Čočku propláchneme, a pokud máme čas, necháme ji alespoň dvě hodiny namočenou (zachová si tak červenější barvu). Poté ji v minimálním množství vody uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
K čočce přidáme prolisovaný česnek, sezamovou pastu, olej, citronovou šťávu, římský kmín a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby přilijeme trochu studené vody, aby měl hummus krémovou konzistenci. Dochutíme citronovou šťávou, římským kmínem, solí a pepřem. Podáváme s pečivem, obložené zeleninou.
K čočce přidáme prolisovaný česnek, sezamovou pastu, olej, citronovou šťávu, římský kmín a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby přilijeme trochu studené vody, aby měl hummus krémovou konzistenci. Dochutíme citronovou šťávou, římským kmínem, solí a pepřem. Podáváme s pečivem, obložené zeleninou.
Poznámky
Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem od uživatelky Aisha.