Suroviny
toastový chleba (recept zde)
kečup
bezmléčný sýr (např. Veganline, Cheezly, Sheeze)
šunka
kompotovaný ananas
cibule
kari koření
Postup
Toastový chléb nakrájíme na tenké plátky. Vezmeme jeden plátek a potřeme jej lehce kečupem. Na něj nasypeme drobně nasekanou cibuli a poprášíme kari kořením. Překryjeme plátkem šunky a plátkem bezmléčného sýra. Na něj položíme několik tenkých plátků ananasu a přiklopíme druhým krajíčkem toastového chleba, který jsme z vnitřní strany opět potřeli kečupem. Pečeme klasicky v toastovači, případně i na lehce vymaštěné pánvičce.
Poznámky
Zdroj receptu: inspirovaly jsme se toasty Hawaii, které připravují v jedné kolínské kavárně. Dříve jsme tam na ně se sestrou rády chodily, teď, když už je nemůžeme, jsme si je zkusily připravit doma. A byly opravdu vynikající 🙂