Cizrnové lívanečky

cizrnove-livanecky.jpg

 

Suroviny

250 g cizrnové mouky
50 g bramborového škrobu
1 lžíce cukru
1 kávová lžička sušeného droždí
špetka soli
½ lžičky skořice
450 ml vlažné vody

 

Postup

Ze všech surovin zaděláme řidší lívancové těsto. Necháme 20 minut nakynout na teplém místě. Znovu promícháme, a pokud je těsto příliš husté, zředíme ještě trochou vody. Poté na pánvičce či lívanečníku lehce vymazaném olejem smažíme malé lívanečky. Podáváme např. polité javorovým sirupem a ozdobené ovocem. Případně posypeme skořicovým cukrem nebo pomažeme džemem.

 

Poznámky

Možná znáte směs Římské lívanečky od firmy Extrudo Bečice. Jednou jsem je koupila, byly dobré, ale moc sladké. Tak jsem se je rozhodla zkusit namíchat sama a myslím, že se to podařilo. Cukru můžete dát podle chuti a případně ještě přidat třeba skořici tak jako já.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *