Chow mein – rýžové nudle s mrkví a zelím po čínsku

ryzove-nudle-s-mrkvi-a-zelim.jpg

 

Suroviny

1 balíček silných rýžových nudlí (400 g)
voda
sůl

1 svazek jarní cibulky
3 mrkve
½ čínského zelí
olej
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky

 

Postup

Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájené bílé části cibulek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a na proužky nakrájené zelí. Za občasného zamíchání asi 3 minuty restujeme. Ochutíme sojovou a chilli omáčkou.
Rýžové nudle nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 7 minut táhnout (nevaříme). Poté nudle slijeme a přidáme je do pánve se zeleninovou směsí. Vše společně asi 3 minuty opékáme. Před podáváním ozdobíme zelenými částmi cibulek.

 

Poznámky

Podobné jídlo jsem měla nedávno v pražské restauraci Noodles a moc jsem si pochutnala, tak jsem ho zkusila vyrobit i doma.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *