Suroviny
Menší bochník
500 ml vlažné vody
1 lžička cukru
1 lžička Doves Farm tmavé chlebové směsi
1 lžíce psyllia
1 lžíce mletého lněného semínka
2 lžičky sušeného droždí
420 g Doves Farm tmavé chlebové směsi
1.5 – 2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chlebového koření
1 lžíce octa
Větší bochník
600 ml vlažné vody
1 lžička cukru
1 lžíce Doves Farm tmavé chlebové směsi
1.5 lžíce psyllia
1.5 lžíce mletého lněného semínka
2 lžičky sušeného droždí
500 g Doves Farm tmavé chlebové směsi
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
1-1.5 lžičky chlebového koření
1 lžíce octa
Postup
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu a promícháme ji s cukrem, lžičkou mouky, psylliem, lněným semínkem a droždím. Necháme 10 minut nasáknout. Poté přidáme chlebovou směs, sůl, kmín, chlebové koření a ocet. Spustíme program, který běžně používáme na bezlepkový chléb. Po upečení necháme bochníček vychladnout na mřížce.
Poznámky
Chleba je možné upéct i v troubě, buď ve formě, nebo na plechu metodou pečení v páře. Více o této metodě zde.
Máte-li raději výraznější chléb, můžete přidat více chlebového koření, sušenou cibuli, sušený česnek, rozmarýn, oregano…