Chana saag (indická cizrna se špenátem)

chana-saag.jpg

 

Suroviny

3 lžíce oleje
1 lžička celého římského kmínu
2 stroužky česneku, prolisovaný
cca 2 cm kořene zázvoru, nastrouhané
1 cibule, nakrájená najemno
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
½ lžičky garam masala
chilli koření dle chuti
1 lžíce rajčatového pyré (protlaku)
2 hrnky uvařené cizrny
200 g listového špenátu (čerstvý nebo mražený – rozmrzlý)
sůl

 

Postup

V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej a minutu na něm opékáme římský kmín, až než začne praskat. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a opékáme další minutu. Poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Zasypeme zbývajícím kořením (mletý římský kmín, koriandr, garam masala a chili), promícháme a přidáme rajčatové pyré. Přisypeme cizrnu, podlijeme asi 2 dl vody a vložíme nahrubo nakrájený špenát. Osolíme. Přivedeme k varu a pod pokličkou povaříme 5-10 minut. Podáváme nejlépe s rýží.

 

Poznámky

Recept vznikl jako kombinace několika receptů na internetu a po poradě s Indy, jak by toto jídlo skutečně uvařili. Obecně Indové vaří všechnu zeleninu velmi dlouho, já si dobu vaření zkracuji, abych zachránila alespoň nějaké vitamíny. Proto jsem špenát povařila jen 5 minut.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *