Suroviny
200 g červené čočky
200 g mraženého listového špenátu
100 ml kokosového mléka
červená kari pasta – množství záleží na značce a na naší chuti
sůl
rýže
Postup
Červenou čočku propláchneme, zalijeme vodou tak, aby sahala nad čočku, vmícháme kari pastu a dáme vařit. Za občasného zamíchání vaříme 15 minut. Poté vmícháme listový špenát a kokosové mléko, osolíme a společně ještě 3-5 minut provaříme. Podle potřeby doléváme horkou vodu tak, abychom získali řídkou kaši, případně až čočku v omáčce. Můžeme dochutit ještě další kari pastou, mléko i špenát pálivost sníží. Podáváme s rýží.
Poznámky
Množství kari pasty záleží na naší chuti a na použité značce. Např. kelímky kupované v Lidlu jsou poměrně slabé a pasty je potřeba použít několik lžiček, zatímco kvalitních past z thajských obchodů stačí použít velmi málo.
Inspirovala jsem se na www.naturallyella.com receptem Quick red lentil and spinach curry.