Suroviny
250 g hladké rýžové mouky
125 g jáhlové mouky
75 g tapiokové škrobové mouky
50 g bramborového škrobu
1.5 prášku do pečiva
½ lžičky xanthanu
120 g cukru
375 ml vody
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce oleje
broskve nakrájené na drobné kousky
Postup
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř. Pečeme při 160 °C asi 25-30 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.
Poznámky
Místo broskví je možné použít jiné sladší ovoce, například třešně.