Bublanina s broskvemi

bublanina-s-broskvemi.jpg

 

Suroviny

250 g hladké rýžové mouky
125 g jáhlové mouky
75 g tapiokové škrobové mouky
50 g bramborového škrobu
1.5 prášku do pečiva
½ lžičky xanthanu
120 g cukru
375 ml vody
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce oleje

broskve nakrájené na drobné kousky

 

Postup

Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe kousky broskví, které mírně zatlačíme dovnitř. Pečeme při 160 °C asi 25-30 min, až se těsto přestane lepit na špejli. Upečený koláč vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.

 

Poznámky

Místo broskví je možné použít jiné sladší ovoce, například třešně.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *