Suroviny
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
asi 2 cm čerstvého zázvoru
kousek chilli papričky
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamika
½ lžičky cukru
volitelně sůl
1 brokolice
3 listy mangoldu i se stonky (nebo tři hrsti čerstvých špenátových listů)
hrst kešu ořechů
Postup
Brokolici rozebereme na menší růžičky, košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Listy mangoldu nakrájíme na větší kousky, košťály na drobnější.
V hluboké pánvi nebo hrnci s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm na tenké plátky nakrájený česnek. Když začne zlátnout, přidáme zázvor a chilli papričku a ještě asi půl minuty restujeme. Poté přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme sojovou omáčkou a balzamikem, zasypeme cukrem a případně solí (já již nesolím) a za občasného zamíchání restujeme asi 5-8 minut, až je zelenina zavadlá, ale stále mírně křupavá. Případně můžeme na chvíli zakrýt pokličkou a nechat podusit v páře.
Kešu ořechy opražíme nasucho na malé pánvičce, až zezlátnou. Vmícháme je do hotové zeleniny a ihned podáváme, nejlépe s čerstvou rýží.
Poznámky
Pokud neseženete mangold, můžete ho nahradit čerstvým listovým špenátem. V tomto případě ho ale přidejte k brokolici jen na poslední minutu restování.