Suroviny
větší brambory dle počtu strávníků
kousek dýně hokkaidó
pórek
stroužek česneku
lžíce sojového bílého jogurtu (smetany, kokosového mléka)
olej
sůl
pepř
špetka kurkumy
římský kmín
(nastrouhané uzené tofu)
kousek dýně hokkaidó
pórek
stroužek česneku
lžíce sojového bílého jogurtu (smetany, kokosového mléka)
olej
sůl
pepř
špetka kurkumy
římský kmín
(nastrouhané uzené tofu)
Postup
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mezitím lehce orestujeme na kolečka nakrájený pórek, přidáme pokrájenou dýni a rozdusíme. Uvařené brambory podélně rozpůlíme, opatrně lžičkou vydlabeme prostředek a přidáme do zeleninové směsi. Vmícháme prolisovaný stroužek česneku a lžíci jogurtu na zjemnění. Vše osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a římský kmín na ovonění. Vydlabané brambory naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min. Před koncem pečení můžeme brambory posypat nastrouhaným uzeným tofu.
Poznámky
Autor receptu: Martina.