Bramborovo-pórková polévka s česnekem

Suroviny

  • 1 velký pórek
  • 6 brambor
  • olej
  • 3-5 stroužků česneku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • pepř

Postup

V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm krátce orestovat na kolečka nakrájený pórek. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad směs brambor a pórku. Přidáme dva prolisované stroužky česneku, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí brambor (cca 20 minut). Poté ponorným mixerem krátce promixujeme tak, aby se polévka zahustila, ale zůstaly v ní kousky brambor i pórku. Pro ještě „kouskovatější“ konzistenci by stačilo promačkat šťouchadlem na brambory. Na závěr přidáme zbylý prolisovaný česnek (dle chuti), majoránku a podle potřeby dosolíme.

Poznámky

Hledala jsem recept na jednoduchou podzimní polévku a padla mi do oka kombinace brambor, pórku a česneku. Všechny recepty na internetu ale obsahovaly mouku na zahuštění, smetanu na zjemnění nebo vajíčko, tak jsem nakonec stejně musela improvizovat. Polévka zahuštěná jen rozmixovanou zeleninou je sytá, zdravá a navíc moc dobrá!

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *