Suroviny
450 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
1.5 kávové lžičky soli
1.5 kávové lžičky cukru
400 g bezlepkové světlé mouky (např. Doves Farm, Schär Mix B)
50 g jáhlové mouky
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
2 lžíce sezamu
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
Postup
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Po upečení opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.
Poznámky
Zdroj receptu: vlastní tvorba.