Banánový chlebíček s čokoládou

bananovy-chlebicek-s-cokoladou.jpg

 

Suroviny

450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřicí)
120 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
4 lžíce oleje
2 hodně zralé banány
šťáva a kůra z poloviny citronu
420 ml vody
50 g hořké čokolády bez obsahu lepku a mléka nahrubo nasekané

 

Postup

Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme vidličkou rozmačkané banány, olej, citronovou šťávu a kůru a vodu a šlehačem vyšleháme. Na závěr lehce vmícháme nasekanou čokoládu. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Po upečení necháme velmi krátce zchladnout na plechu a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Poznámky

Doporučuji použít hodně zralé banány, klidně takové, jaké už doma nikdo nechce jíst. Jsou krásně sladké a těstu dodají vláčnost a karamelovou příchuť. Určitě nepoužívejte nezralé zelené banány, ty při pečení vytvoří podivnou gumu a nejsou dobré.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *