Suroviny
- 1 mrkev
- 1 sklenice / plechovka bambusových plátků
- 1 střední cibule
- 1/3 pórku
- sojová omáčka
- malý kousek zázvoru
- sůl
- pepř
- olej
- tofu natural
- pikantní koření (chilli, nasi goreng, směs na čínu…)
- nesolené arašídy
- škrob na zahuštění
Postup
Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng).
Druhý den si tofu krátce opečeme na pánvičce a dáme stranou. Na rozpáleném oleji orestujeme na větší kousky nakrájenou cibuli, poté přidáme kolečka pórku a mrkev nakrájenou na tenké špalíky. Chvíli dusíme pod pokličkou, poté podlijeme trochou vody a přidáme kousky bambusu, nadrobno pokrájený zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku. Solíme opatrně – sojová omáčka je sama dost slaná. Když zelenina změkne, přidáme hrst nesolených arašídů. Můžeme zahustit lžičkou škrobu rozmíchanou v trošce studené vody. Na závěr vmícháme kousky tofu a prohřejeme. Podáváme s rýží.
Poznámky
Nakládaný bambus najdete ve větších supermarketech v sekci s asijskými potravinami.
Pokud netrváte na „čínsky“ skleněné omáčce, nemusíte ji zahušťovat škrobem.