Suroviny
100 g arašídového másla
30 g nevařené bílé quinoy
30 g bezlepkové mouky (použila jsem hladkou rýžovou)
3 lžíce medu
1 lžíce hnědého třtinového cukru
1 lžíce chia semínek
2 lžíce slunečnicových semínek
Postup
Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto. Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku. Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 12-15 min, až než sušenky lehce zezlátnou.
Poznámky
Sušenky s arašídovým máslem a quinoou jsem ochutnala na Apetit pikniku a tak mi zachutnaly, že jsem se rozhodla vyzkoušet je doma. Díky arašídům, quinoe a semínkům jsou nabité bílkovinami a krásně křoupou.