Aloo gobi (brambory s květákem)

Surovinyaloo-gobi.jpg

1 cibule
olej
1 stroužek česneku
1 lžička římského kmínu
1 lžička garam masala
½ lžičky mletého zázvoru
špetka chili koření
3 brambory
cca ½ květáku
1 masité rajče (nebo 1/3 plechovky loupaných sekaných rajčat)
voda
sůl

 

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a všechno koření a necháme krátce orestovat, aby se rozvonělo. Poté přidáme brambory a rajče, obojí nakrájené na malé kostičky a květák rozebraný na růžičky. Podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby dolijeme vodu nebo naopak necháme na konci vodu odpařit bez pokličky. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže basmati.

 

Poznámky

Kamarádka Indka zeleninu vůbec nepodlévá, přiklopí pokličkou (bez dírky na odvod páry) a vaří jen ve vlastní páře.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *