Suroviny
- 300 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär Mix C)
- 80 g cukru moučka
- 180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
- ½ lžičky xanthanu nebo guaru
- kůra z ½ citronu
- čokoládová poleva (čokoláda bez obsahu mléčných složek, trocha ztuženého tuku)
- jemně strouhaný kokos
- pikantní džem
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme malé hvězdičky. Pečeme při 160 °C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve poté jej přendáme. Polovinu hvězdiček potřeme svrchu čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Poté slepujeme jednu čistou a jednu ozdobenou hvězdičku pikantním džemem, nejlépe rybízovým nebo lineckou směsí.