Křenové zelí

Surovinykrenove-zeli.jpg

5 kg bílého hlávkového zelí
80 dkg cibule
80 dkg cukru
1 deko
¾ litru octa
2 skleničky oleje
2 skleničky strouhaného křenu (50 dkg)

 

Postup

Zelí a cibuli nakrájíme na drobné proužky, křen najemno nastrouháme. Cukr a deko nasypeme do octa a mícháme, dokud se vše nerozpustí (rozpouštíme za studena). Nalijeme na nakájené zelí a cibuli, přidáme nastrouhaný křen a olej a důkladně promícháme. Necháme nejméně 4 hodiny odležet v chladu. Poté napěchujeme do sklenic, přelijeme šťávou, kterou si zelí pustilo a dobře zavíčkujeme. Nesterilujeme.

 

Poznámky

Recept mám od tety. Zelí je opravdu výborné, sladké a zárovneň pikantní.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *