Kořeněný nealko punč

Surovinynealko-punc.jpg

3 sáčky šípkového čaje (měla jsem šípek s brusinkou)
700 ml vody
300 ml brusinkového džusu
300 ml pomerančového džusu
šťáva z půlky citronu
celá skořice
4 hřebíčky
1/2 až 1 kávová lžička koření Data masala (kardamon, koriandr, zázvor, bílý pepř, skořice, hřebíček)
cukr dle chuti

 

Postup

 Sáčky s čajem zalijeme vroucí vodou. Přilijeme oba druhy džusu a šťávu z půlky citronu, přidáme celou skořici, hřebíček a kořenicí směs Data masala (nejlépe do vajíčka na koření nebo prázdného nálevového sáčku na čaj). Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi pět minut. Dosladíme dle chuti. Podáváme horké ve skleničkách ozdobených cukrem a plátky ovoce.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
Vloženo 13.10.2012.
Recept vznikl náhodou, když jsem na narozeninovou oslavu chtěla připravit nějaký horký nealkoholický nápoj. Svařila jsem všechny suroviny kromě koření Data masala. Takto připravený punč byl sice dobrý, ale zdálo se mi, že mu něco chybí. Když jsem procházela zásoby koření, čím bych ho vylepšila, padla mi do ruky směs Data masala, která se používá na přípravu kořeněného indického čaje. Zkusila jsem špetku přidat a výborné pití bylo na světě. Jak večer postupoval, přidávali jsme postupně víc a víc Data masala koření a víc a víc nám to chutnalo. Koření je velmi výrazné, proto doporučuji stejný postup – dát zpočátku málo a postupně přidávat podle chuti.
Kdo nemá koření Data masala, může si ho určitě připravit doma smícháním a utlučením uvedených surovin.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *