Salát ze dvou druhů zelí

Surovinysalat-ze-dvou-druhu-zeli.jpg

kysané zelí
čerstvé hlávkové zelí
2 lžíce nastrouhaného křenu
jablko
olej
ocet
cukr

 

Postup

Čerstvé zelí najemno nakrouháme, zalijeme dvěma lžícemi oleje, a zálivkou připravenou z vody, octa, cukru a soli. Rukou důkladně promačkáme a necháme v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté přidáme pokrájené kysané zelí a nastrouhané jablko a křen. Promícháme a necháme ještě alespoň hodinu uležet.

 

Poznámky

Místo čerstvého zelí a křenu můžeme použit hotové nakládané křenové zelí (recept zde).
Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *