Celerová remuláda

celerova-remulada.jpg

Suroviny

1 střední celer (bulva)
1 lžička citronové šťávy
100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka a mladé celerové lístky

 

Postup

Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem od uživatele Colombo65 a upravila podle své chuti. Je to vážně dobrota, navíc plná vitamínů.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *