Čokoládové bonbony s brusinkami a višněmi

Surovinybrusinkove-cokoladove-bonbony.jpg

150 g hořké čokolády
25 g ztuženého tuku
sušené brusinky
sušené višně
(případně rum nebo griotka)

 

Postup

Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty. Brusinky a višně nakrájíme na drobné kousky a vmícháme je do rozpuštěné čokolády. Pokud chceme připravit opilé bonbony, můžeme sušené ovoce předem namočit na dvě hodiny do rumu či griotky. Směs nalijeme do formiček na pralinky a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Poté vytlačíme z formiček. Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *