Suroviny
300 g instantní polenty
1 litr ananasového džusu
ovoce na ozdobení – ananasový kompot, mandarinky, kiwi…
dortové želé
cukr
Postup
Ananasový džus naředíme vodou na celkový objem 1,2 litru, nalijeme ho do většího hrnce a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme polentu a uvaříme z ní hladkou, hustší kaši. Nalijeme do dortové formy, uhladíme povrch a necháme vychladnout.
Po vychladnutí na korpus rozložíme libovolné ovoce. Chceme-li mít dort slavnostnější, můžeme ovoce ozdobně vykrájet vykrajovátky na vánoční cukroví. Dortové želé připravíme dle návodu a opatrně jím přelijeme povrch dortu. Necháme v chladu důkladně ztuhnout. Poté vyndáme z dortové formy a můžeme servírovat.
Poznámky
Tento nádherný dort mi připravily kamarádky Jitka s Míšou k narozeninám. Všem moc chutnal, což je důkaz, že to jde i bez alergenů