Suroviny
130 g bezlepkové směsi Schär Mix C
50 g bezlepkové směsi Jizerka
20 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
1 kávová lžička vanilkového cukru
1 kávová lžička skořice
125 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
Na polevu
moučkový cukr
citronová šťáva
kapka oleje
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160 °C 8-10 min. Necháme na plechu vychladnout, teprve poté s cukrovím manipulujeme – teplé je velmi křehké a snadno se láme. Vychladlé kytičky poléváme citronovou polevou. Tu připravíme vymícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a kapkou oleje dohladka. Díky přidanému oleji se poleva hezky leskne a po zaschnutí se neláme.
Poznámky
Ze zbytku těsta jsem vykrájela maličké hříbečky a po upečení jim omočila hlavičky v čokoládě.