Suroviny
- 175 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílou bez lepku a Doves Farm bílou chlebovou půl napůl)
- 80 g moučkového cukru
- 125 g mletých vlašských ořechů
- 120 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- 1 lžíce kakaa
- špetka citronové kůry
- špetka skořice
- špetka tlučeného hřebíčku
- směs moučkového a vanilkového cukru na posypání
Postup
Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček. Pečeme při 160 °C asi 12 minut. Hotové a ještě teplé cukroví vyklepeme z formiček a přes sítko posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Poznámky
Na pečení se mi moc osvědčila silikonová forma, lépe se s ní manipuluje než s jednotlivými kovovými formičkami. Pracny z ní navíc jdou krásně vyloupnout.
Protože nemám ráda příliš sladké cukroví, pracny pouze popráším cukrem přes sítko. Pokud chcete, můžete je v cukru celé obalit.
Konečně něco, co chutná… Skvělý recept, díky!
Jsem moc ráda, že Vám pracny chutnají. Moc děkuji za vyzkoušení receptu. Petra M.