Pracny s mandlemi

pracny.jpg

Suroviny

100 g bezlepkové mouky Schär Mix C
35 g bezlepkové mouky Jizerka
15 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
70 g moučkového cukru
60 g mletých mandlí
100 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 vrchovatá lžíce kakaa
špetka citronové kůry
špetka skořice
špetka tlučeného hřebíčku

směs moučkového a vanilkového cukru na posypání

Postup

Všechny suroviny zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme odpočinout v chladu přibližně 3 hodiny. Poté vtlačujeme malé kousky do formiček. Pečeme při 160 °C 10 minut. Protože je bezlepkové pečivo křehčí než klasické, necháme upečené pracny trochu zchladnout ve formičkách a teprve potom vyklápíme. Hotové posypeme přes sítko směsí moučkového a vanilkového cukru.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirováno receptem na www.bezlepkovadieta.cz, značně upraveno.
Běžně se pracny obalují v cukru. My jednak nemáme rádi příliš sladké pečivo, jednak je bezlepková varianta trochu křehčí, takže jsem se přiklonila jen k posypání shora.
Pracny se krásně vyklápěly, zkoušela jsem formičky vymazávat tukem, vysypávat moučkovým cukrem (podle rad z internetu od zkušenějších bezlepkářů), nakonec jsem zjistila, že ani jedno není třeba a stačí použít suchou formičku.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *