Suroviny
180 g bezlepkové směsi (Schär Mix C nebo Doves Farm bílá bez lepku)
30 g škrobu (solamylu, gustinu, tapiokového škrobu)
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
70 g moučkového cukru
140 g Alsanu (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
několik kapek citronové šťávy
1 kávová lžička strouhané citronové kůry
čokoládová pomazánka na slepení bez obsahu mléka (např. od firmy Rapunzel)
případně čokoládová poleva a cukrové zdobení
Postup
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nezačalo lepit. Necháme přibližně 3 hodiny odležet v lednici. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme kytičky. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku. Pečeme při 160°C 7-10 min. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Slepujeme čokoládovou pomazánkou bez mléka. Plné kytičky polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovým zdobením. Kytičky s dírkou v prostředku můžeme nechat jen tak, nebo opět přikrášlit barevným zdobením.