Suroviny
125 g jemně mletých arašídů
325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
125 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu
3 lžíce oleje
450 ml vody
2 lžíce drobně nasekaných nesolených arašídů
2 lžíce čokofloků nebo nasekané hořké čokolády bez obsahu mléka
Postup
Mouku promícháme s mletými arašídy, cukrem, práškem do pečiva a xathanem. Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto. Na závěr vmícháme posekané arašídy a čokofloky. Formičky na muffinky (silikonové nebo papírové košíčky vložené do formy) naplníme těstem asi do dvou třetin, vršky můžeme ještě posypat čokofloky a arašídy, a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C, do které na dno vložíme plecháček s vodou. Pečeme asi 25-30 minut, propečení zkoušíme špejlí. Používáme-li silikonové formičky, vyklepneme muffinky ještě vlažné, aby se odspodu nezapařily. Pokud pečeme muffiny v kovové formě vyložené papírovými košíčky, vyndáme teplé muffiny z formy a necháme je vydýchat jen v papírovém košíčku.